1. Sürdürülebilir Üretim Teknolojileri Çalıştayı “Tekstil Geri Dönüşüm Sektöründe Belgelendirme ve Sertifikasyon Süreçleri”

Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (UTTO) tarafından düzenlenen 1. Sürdürülebilir Üretim Teknolojileri “Tekstil Geri Dönüşüm Sektöründe Belgelendirme ve Sertifikasyo Süreçleri” konulu çalıştay  Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Müdürlüğü’nde 13 Kasım 2019’da gerçekleştirilmiştir. UOSB Müdürlüğü’nde düzenlenen çalıştaya Uşak Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr.  Metin Gümüş, Uşak Üniversitesi Tekstil Mühendislliği bölüm başkanı Doç. Dr. Ayşe Ebru Tayyar, Uşak KSÜ il temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Eren Öner, Etko Ekolojik Tarım Kontrol Organizasyon Ltd. Şti genel müdürü Dr. Mustafa Akyüz, Simurg Tasarım Dan. Rek. Tekstil San. Tic. Ltd. Şti temsilcisi Mukadder Özden, UTSO yönetim kurulu başkanı Suat Selim Kandemir, UTSO genel sekreteri Caner Urhan, UTTO koordinatörü, Doç. Dr. Yılmaz Bayar, UTTO öğretim görevlileri ve sanayiciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. D. Metin Gümüş  tekstil geri dönüşüm sektörünün Uşak İli’ndeki önemi ve sektörde gerekleştirdiğimiz faaliyetlerden bahsetti. Etkinlik UTSO genel sekreteri Caner Urhan’ın “Uşak ilinde tekstil geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren firmaların mevcut sertifikasyon belgelendirme süreçleri hakkında sayısal verilerin paylaşılması ve firmaların mevcut pazarda yaşadığı sorunlar” konulu sunumu, Uşak Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ögr. Üyesi Eren Öner’in “Dünya tekstil geri dönüşüm sektöründe yeni teknolojiler, Avupa/Dünya pazarındaki önemi” konulu sunumları ile devam etti. Etkinlite ETKO danışmanık firmasından Dr. Mustafa Akyüz sanayicilere “Tekstil sektöründe geri dönüşüm standartları (GOTS,OCS, GRS ve RCS) hakkında belgelendirme ve sertikasyon süreçleri” konusunda bilgi vererek tecrübelerini paylaştı. Simurg Tasarım temsilcisi Mukadder Özden “Geri dönüşüm sertifikasyonlarının firmanın ürün pazarlama ve satışı konusundaki olumlu katkılarına değinerek firma olarak bu konudaki tecrübe ve deneyimlerini sanayicilerle paylaştı. Etkinlik, sanayiciler ve konuşmacılar arasında gerçekleşen soru cevap bölümünün ardından UTTO koordinatörü Doç. Dr. Yılmaz Bayar, UTSO yönetim kurulu başkanı Suat Selim Kandemir, UTSO meclis başkanı İsmail Karaman’ın konuşmaları ve konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.